Linda Hagen

Psykoterapeut og familierådgiver - Certificeret og MPF


Min side

Hvorfor terapi?

Der kan være mange grunde til at tale med en psykoterapeut eller familierådgiver. Måske har du oplevelser i bagagen, som hæmmer dig i at leve dit liv optimalt.  I familier kan der opstå splid og ingen ved rigtig, hvordan man kommer videre. Parforholdet er måske blevet lidt anstrengt at være i.

Det er naturligt at bruge tid og penge på at holde sin krop stærk og sund. Vi går som en selvfølge til læge, når vi føler os syge og til tandlæge for at passe vores tænder. De fleste går også til tandlægen for at forebygge. Det er også naturligt at opsøge andre specialister, som fysioterapeuter, diætister m.fl.

Når det handler om vores mentale tilstand er der til gengæld mange, som lader stå til eller kæmper med problemer uden at opsøge professionel hjælp.

Det er tankevækkende, at vi passer bedre på vores krop end vores mentale tilstand. Især når stress og depressioner er blevet en folkesygdom. Hvorfor mon det ikke er lige naturligt for alle, at søge hjælp til de problemer og livskriser, som næsten alle oplever på et tidspunkt og ikke mindst forebygge inden det går galt?

Der har dog i længere tid været set en udvikling og flere søger hjælp til de psykiske og psykologiske udfordringer. Det er blevet mere almindeligt og naturligt at man ikke lader stå til, men vil have det bedste ud af sit liv.

Når man selv står midt i det hele, er det ofte svært, selv at komme videre. I samtalen med mig, får du hjælp til at se tingene i et andet perspektiv.

 

Tanker om støj og at lytte.                                             

Der er en stigende interesse for Mindfulness og Yoga og det tror jeg er tegn på, at mange har behov for et roligere liv med mere nærvær.
I lang tid har jeg været meget optaget af den støj, som mange oplever og søger væk fra.  Meget støj findes inden i os selv, fordi vi påvirkes af de konstante indtryk og tidens effektivitet. Vi mangler tid tid til at reflektere og være nærværende og det bliver til støj inden i.
Måske er det også en af årsagerne og en tendes til at mange vælger at bo alene. Man har brug for et sted, hvor man ikke skal forholde sig til nogen eller noget.
Faktum er i hvertfald at Stress er blevet en folkesygdom med både psykiske og fysiske belastninger til følge.
Hvis vi sætter livet og hverdagen i et lavere gear, vil det påvirke vores nervesystem. Støjen i os selv vil falde i styrke og vi vil bedre være i stand til at lytte til både os selv og til hinanden. Blive mere nærværende og få mere overskud.